Flytten

Ja då var man bosatt på Älvsbacka då:) Helgen har varit spännande, krävande, rolig och mycket mer.

På fredagen skedde själva flytten, massor av vänner till familjen hjälpte till att köra släpar och bära. Själv så var jag och Sannah i lägenheten och fixade med sakerna som kom dit. Måste säga att allt gick bra fast än vi har hur mycket saker som helst!

På lördagen så åkte vi ner till kallholmen igen och fikade tårta med dom nya köparna och grannarna (eller dom 3 grannarna som hade tid) sedan så blev det utflyttningsfest med hamburgergrillning och andra trevligheter. När nästan alla hade åkt så hittade jag och Sannah och Joel våra gamla utklädningssaker och ja.. det spårade lite. Kvällen slutade med att jag och Sannah badade i vårat bubbelbad med två gamla baddräkter som vi hittade!

Sedan på söndag så var det packning i huset och uppackning i lägenheten som gällde. Han även med att träna och sen på kvällen blev det bio. Vi såg "Inglourios Bastards", en bra film måste jag säga:)

Det har varit en fullspäckad helg och det blir nog mycket att göra i veckan också. Jag känner mig helt slut efter att flyttande och det är fortfarande mycket kvar att göra i lägenheten. Vi har flyttkartonger över allt, men det blir sakta men säkert bättre!




Ja, det var dessa baddräkter vi använde när vi badade!

Uppdateringen...

...om flytten kommer så fort jag får en lugn sekund!

!!

Sista natten i huset på Kallholmen!!!(hjälp)

2 dagar kvar!

Ja men då är det bara två dagar kvar innan vi flyttar. Känns spännande! Idag har jag dock varit otaggad på packning, har varit trött och stirrig, men i morgon blir det bättre hoppas jag! Mamma har varit ledig idag så vi har jobbat med att försöka packa ner i köket och så, har väl gått okej. I morgon är pappa ledig så då lär det hända saker! det går alltid fort när jag och pappa jobbar på med saker. Annars så har jag hunnit med ett träningspass idag, det blev powerstep, sjukt jobbigt fast riktigt kul. Måste nog säga att step är min favorit ;) Sen på kvällen har vi chillat hos Joel med lite spel och film.

Sen så har dom ju bestämt att det ska dras ner på el här i skelleftehamn och säkert på fler ställen, så nu när jag och Sannah cyklade hem så var det kolsvart. På kallholmen var det kanske 4 lampor tända så man blir ju inte så taggad på att vara ute.Sen är dom tända på konstiga ställen också, inte i korsningen t.ex. där man som tycker att det borde vara tänd. Visst förstår jag iden och tycker att det är bra att det ska dra ner och att dom tar bort lampor vid skelleftehamnsleden och så, men det känns tråkigt att det blir där det bor massa människor också. Förr så hade dom släckt kanske varannan lampa och det funkade ju bra, sen så hade dom alla tända till 00, men nu har dom tydligen släckt tidigare. Jaja man får väl leva med det, det är ju för en bra sak i alla fall:)

4 dagar till flytt

Nu är det kaos på Bergvägen 7! Flyttlådor, soppåsar m.m. överallt! Det känns roligt med det är psykiskt påfrestande måste jag säga. Nu är det bara 4 dagar kvar tills flytten äger rum och det känns som så fort vi gör oss av med något så dyker något annat upp, det tar aldrig slut! Men det mesta i förråden börjar vara utrensat och en del saker börjar ligga klara i lådor, det mesta som är sådant som man lägger ner dagen innan och så klart möblerna också. Men men, det börjar ta sig!

Idag har jag varit på banken och satt in mina cykelpengar sen så åt jag lunch med pappa. Vi är på jakt efter nya bärbara telefoner till lägenheten men det tycks ju inte finnas några snygga, jag och pappa har nämligen letat idag utan lycka. Sen så har jag suttit ute i solen och njutit av den ett tag. Efter middagen så blev det träning på 360, som har nämligen så att man får träna gratis gruppträning hela veckan så det gäller ju att passa på! Blev aerobics idag, mycket roligt:) Ska träna 3 pass till i veckan så det ska nog bli bra.

PS. har nått nå jättestora bett som kliar sjukt mycket (!!) blir galen, förstår inte vad det är för djur som har bitit mig DS.

Cyklen såld!

Ja då var man hemma efter en kväll som innehållit bastu och bad i Örviken(as mysigt) och sedan film hos Joel i hamn. Vi såg "crach", en mycket bra film som väcker många åsikter och diskussioner. För er som inte har sett den så handlar den om fördomar. Mycket se värd! Annars så har dagen bestått av chill med Samuel och Joel sedan fika hos Dahlbergs. Efter det så blev det hem och fortsätta med röjning och packning. Vi åt en riktigt god middag också måste jag ju nämna, pasta med en grönsaks och räk sås!

Sen så har jag mot alla odds lyckat sälja min cykel idag!! Fick inte 2000 som jag hade be gjort men 1800 får duga. Ett mycket bra tillskott till min London kassa:)

Project Runway

Förutom att jag har bokat min biljett till London så har jag även hunnit med lite jobb idag. Kvällen har spenderats hos Elin, vi har sett på friidrott och ätit glass med hemmagjort kolasås och hallon, det var mys!
Efter all friidrott var slut cyklade jag hem och har nu sett första avsnittet av Project Runway säsong 6, mycket bra. Jag älskar att se när dom gör sina plagg, det är riktigt roligt tycker jag!
Nej nu måste jag nog sova, vi får se vad morgondagen medför!

PS. Sista fredagsnatten i huset!! Jag ska verkligen njuta och sova gott! DS.

Bokat!!

7/10 = LONDON!!!


(om ni inte fattar så har jag just bokat min flygbiljett)

I blåbärsskogen igen

Idag så har jag och Elin plockat blåbär. Det är ju andra gången för mig i sommar, det är nog någon form av personligt rekord för mig tror jag! Men det här gången var det mycket kallare, vad har hänt med vädret?Var är värmen? Ja tillbaka till blåbären så, efter att vi plockat dom så gjorde vi mumsiga blåbärsmuffins :) Sen blev det friidrott och massa annat skräp som vi såg på tv. Nu på kvällen så har jag och Joel varit ute och åkt lite longboard, det var najs.

Imorgon så ska jag försöka ta mig en springtur på morgonen (om det inte är superkallt) sen så bär det av in mot stan där jag ska fika med tjejerna från klassen (om man nu får kalla dom så eftersom vi inte går i skolan längre, men ja, jag bestämde att jag fick de).

Jobb och annat

Jahapp då var det tisdag igen, hjälp! tiden går så fort just nu. Igår så var det jobb som gällde sedan så blev det chill och Joel med lite folk, trevligt:) Igår så plockade jag även ner min bokhylla så nu består mitt rum av en säng och massa lådor(typ).

Idag så har jag varit på infoträff på arbetsförmedlingen (suck). Affe lurade mig och sa att det skulle var i flera timmar men det var det som tur var inte. Jag var där i ungefär en timma och lyssnade på info och fick skriva nå grejs, men nu är det bort gjort i alla fall. Men eftersom jag ska åka till London i oktober så är det ju inte så troligt att jag kommer få nått jobb innan de. Sen så blev det en tvärsväng på stan för att lämna nycklarna på Vero, men det behövdes inte för det blir jobb på torsdag också och eventuellt på lördag:) Jag han prova lite glasögon också, ska köpa nya men jag vet inte riktigt vad jag vill ha.

Nu sitter jag här och tittar på lägenheter i London, det finns sjukt mycket så det känns ju betryggande. Vi får se vad som händer ikväll men det blir säkert lite packning skulle jag tro.

Helgen

Den här helgen har innehållit, bio, shopping, flytt packning, mys med föräldrarna, jobb och lite annat. Har även kollat på lägenheter i London. Har fått tips om en sida där det fanns bra med ställen så det känns ju betryggande.  Snart har jag hela mitt rum i lådor också, det börjar närma sig!

Nu är det tid för sägen, ska upp och jobba i morgon.

Brunch

Idag har Jag, Elin, Sannah och Matilda haft en supertrevlig brunch. Att bruncha är något man borde göra oftare! På menyn fans plättar med blåbär, hemma bakade småfrallor med ägg och kaviar, juice, kaffe och sockerkaka. Själv bidrog jag med plättsmet och blåbär. Blev mycket lyckat som det alltid blir med detta sällskap:)

Kvällen har spenderats med Sannah och Joel, vi såg "Prom night" en skräkis, fast jag skulle nog vilja kalla den för thriller, var vär inte den bästa man sätt men jag gillar skådespelerskan Britany Snow så den får plus för de.

Imorgon så ska jag åka iväg till stan och uträtta några ärenden sedan blir det eventuellt bio på kvällen, vi ser hur det slutar!

PS. Fick igen lite skatt idag, det var ju trevligt! DS.

PS IGEN. Om ni undrar varför det aldrig kommer några bilder just nu på bloggen så beror de på att min bror åkte hem till Stockholm med sin kamera och det var den som jag använde. Så just nu har jag ingen kamera, bara en gammal dålig, men jag önskar mig en ny i födelsedagspresent, så det är bara att hoppas på det bästa! DS IGEN.

3:29

Ja då var man hemma efter en kväll som började med tårta hos Affe (han fyllde år i måndags)som övergick i party (eller nästan iaf) som sedan ledde till att vi åkte till station. Har varit en trevligt kväll! Annars har den här dagen inte innehållit mycket, lite målning av en byrå och sett chuck på datorn.

Gårdagen spenderades med att (även där) måla byrå och att städa. Ibland kan man få sina städ-il, då är det bara att go whit the folw och städa medans man tycker att där är hyfsat roligt. På kvällen så kom dom som har köpt vårat hus hit och skulle kolla på lite möbler som dom vill köpa av oss och fråga lite frågor. Dom har just fått en bebis, huuur söt som helst! Dom är riktigt trevliga och sjukt taggade på huset och allt, så det känns riktigt kul att få "överlämna" huset till dom. Själv tycker jag också att det känns bra att det är unga som har köpt de och inte nå gamla pensionärer.

I morgon så ska Jag, Sannah, Elin och Matilda träffas och ha brunch, så nu är det dags att sova, ska träffas dom i Ursviken klockan 11.

PS. Han som köpt vårat hus jobbar som vakt på station så jag träffade han där också, haha världen är liten! DS


Åka båt

Ja då var det måndag igen då, veckorna bara flyger förbi och idag har pappa ändrat våran adress, eller den ändras en 29 men han har skickat in det idag. Flytten blir mer och mer verklig, och jag måste erkänna att det känns roligare för varje dag som går nu:)

I söndags så åkte jag, Sannah och mina föräldrar till burhällarna med båten, det var mysigt. Första gången jag var ute med båten i år faktiskt. Jag måste säga att jag inte riktigt är en båt människa, med det kan vara trevligt att åka en liten tur då och då. Sen blev det bad vid bryggan också när vi kom tillbaka, det var asvarmt! Sen på kvällen så var vi massa folk på klipporna och grillade lite, mycket trevligt.

Idag så har jag pysslat på lite här hemma, städat lite, byggt ihop några lådor, bakat, varit ute och cyklat, rensat i lådor m.m. Nu på kvällen så har Sannah varit här och vi chillade och såg lite kvarteret skatan och åt vindrovor. Mys!

IKEA

Ja idag har jag varit på IKEA i Haparanda med mamma och pappa. Det spårade ur! haha nej  men det var planerat. Vi köpte massor med saker till nya lägenheten så nu är vi rätt så taggade att få börja bära in saker snart. Känns roligare för varje dag som går. Själv köpte jag inget till mig själv men jag hittade tallrikar som jag ska köpa senare, dom var slut just nu så. Men det har varit en mycket trevligt färd.
Jag glömde ju berätta igår att jag fått en ny säng, eller den är begagnad men ny för mig. Den är jätteskön så det känns ju bra! Nu sitter jag på mitt golv och lyssnar på Rena Rama, ett råbra band som jag och Sannah upptäckte på Trästock:) Jag håller även på med att packa ner lite saker i kartonger, bäst att jag gör det när jag är taggad.
Nej nu ska jag fortsätta!

I en gummibåt

Vilken härlig sommardag det har varit idag, alla sommardagar borde vara så här! Dagen började med att jag och Elin träffades på klipporna och låg där och solade och badade, jättetrevligt:) Sen när Elin cyklat hem så kom Joel och Affe med båten och jag tvingade Sannah att komma ner till bryggan så blev det bad där med. Efter det så bakade jag blåbärspaj med min mamma(ja, med blåbären som jag själv hade plockat*stolt*). Jag åt en mysig grillmiddag med familjen och god paj till efterrätt sedan så bar det av mot stan med Sannah för att åka gummibåt i älven. Det är riktigt mysigt att bara sitta där och glida, ni som inte har gjort det måste prova! det blev glada skratt och gott fika i båten innan vi nådde kajen. Jag han även bli dränkt i vatten av en båts vågor just innan vi skulle kliva av så jag fick gå genom stan med blöta byxor (ni som såg mig, nej, jag hade inte kissat på mig). Sedan åkte vi till Olov i Ursviken där det var massa folk, vi skulle bara säga hej men blev kvar tills nyss, men det var trevligt.
Idag har verkligen varit det perfekta sommarvädret, ge mig det varje dag!

Imorgon klockan 9 bär det av mot IKEA Haparanda!

CV skrivande

Jag svettas! Det är sjukt varmt på mitt rum där jag sitter och jobbar med mitt engelska cv. Ursch, gillar inte att skriva cv och nu är det dessutom på engelska också. Ja, vi får väl se hur det ska gå men nu ger jag upp för idag. Det är nästan klart med behöver nog lite tillputsning. Förutom att skriva cv så har jag idag tvingat min pappa att följa mig på min jogginrunda. Sen så åkte vi till mammas jobb i Kåge och åt lunch med henne. Efter det så åkte vi och träffade Inger och Stina för att prata lite om London, Stina har nämligen bott där i ett år nu. Så jag fick några bra tips som jag kommer att ta med mig. Sen åkte vi förbi lägenheten och tittade lite på vitvarorna som dom satt in nyss, såg bra ut. Nu på eftermiddagen så har jag som sagt jobbat med mitt cv och andra Londonplaner. Jag är jättesugen att boka biljetten nu, men ska vänta ett tag till.

Igår kväll så blev det fiske i Örviken, eller dom andra fiskade och jag chillde bara i båten. Jag har fiskat så det räcker i sommar;)

I blåbärsskogen

Igår var det loppis igen, det gick rätt så bra men ursch, nu är jag less på loppis! Det blir inge mer. Förmiddagen spenderades med att måla möbler igen, tredje varvet nu och nu är jag less på det också. Haha nej men den här gången blev det bra. Sen så har jag en stor byrå kvar att måla också men det blir kanske med en annan färg som förhoppningsvis är bättre. Sen så han jag sola lite också äntligen har vi fått bra väder!

Idag så har jag solat igen (man måste ju passa på nu när det är sol). Sen så har jag plockat blåbär, ja det är sant, det var dock bara lite bortanför gården så jag var inte helt ute i skogen men det gills som blåbärsskog. det blev ganska mycket faktiskt (stolt). Jag har även målat lite där det behövdes extra och sen så har jag rengjort lite i bilen. När jag var var vid bilen så märkte jag att det ju fans hallon bakanför så då åt jag några men lyckades då bränna mig på en brännässla. Har glömt hur jobbit det är! Så nu svider det på mitt ben.

Nu ska jag duscha och sen ska jag cykla till min kusin som fyller år. Sedan får vi se vad som händer ikväll, hade egentligen planer på utgång men det verkar inte bli nått av blir kanske nästa onsdag istället.

En sommarkväll

Idag har jag varit med min farmor och min pappa på stan, eller typ. Vi har varit med farmor på ansiktsbehandling och hos frisören. Jag han gå en lite snabbis på stan medan farmor klippte sig och då hittade jag en jättesnygg klänning på gina. Så det blev att handla den då(lägger upp en bild snart), var inte planerat för just nu försöker jag spara varje krona jag har till London. Det blev lunch på Wayne´s, dom har sjukt god sallad och grym iste:) Sedan så gick jag till arbetsförmedlingen, det sög. Jag måste på nån himla infoträff den 18, ursch jag vill inte!!

På kvällen blev det först tennis sen så blev det bad och till sist lite långboard och chill. Det var väldigt varmt i vattnet så det blev ett lång bad, det är alltid najs. Måste säga att det har varit en mycket bra sommarkväll. Innan vi skulle bada så ringde Lisa, jag blev jätteglad! Det var ett tag sen nu som vi pratade med varan och jag saknar henne. Hon skulle kanske komma upp i slutet av augusti och jag håller tummarna för att hon gör de!

Imorgon blir det loppis igen fast nu på båtmuseet, blir nog bra.

Loppisdag

Idag så blev det försäljning i folkparken. VI var där vid 9 och då var det redan massa folk där, fast än det öppnar 11. Så det var bara fram med sakerna och börja sälja. Vi fick sålt hyfsat mycket saker, men det blev rätt mycket att ta hem igen. Det är sjukt vad folk har saker alltså, man kan köpa massor med bråte men sen kan man ju lyckas hitta dom där riktiga fynden också. Själv har jag inte så stor erfarenhet av loppis, jag har alltid haft lite svårt för begagnade saker men det börjar gå lite lättare. Sen så har jag inte heller växt upp med loppis heller så. En annan skum grej är att det är sakerna som man inte tror att man kan sälja som blir sålda, inte dom man trodde var självklara. Vi insåg också att försäljningen gick bäst då pappa inte var där, jag vet inte hur man ska tolka det ;)
Men om jag ska sammanfatta dagen så måste jag säga att det ändå gick över förväntningarna.

Resten av dagen har spenderats hemma, har chillat och varit på en promenad med mamma. Eftersom det sved så mycket i mina ögon och att jag har så sjukt fula glasögon så gick jag på promenad utan linser, det är väl inget jag rekommenderar.

Imorgon så ska jag och anmäla mig på arbetsförmedlingen, har jag tur så kanske jag kan få nått jobb här innan jag åker till London i oktober, Sen så ska jag boka en klipptid också, börjar vara i stort behov av det men det får vänta tills början av september. Aja, god natt på er :)

En dag på travet

Ja så var man en erfarenhet rikare. Idag har jag och Sannah jobbat i VIP tältet på Skellefteå travet. Det var helt okej, ganska lugnt jobb men det funkade. Men ojoj, aldrig ska jag då bli en trav människa, sjukt tråkig sport. Jag och Sannah sa det till varandra efteråt, vi ska aldrig skaffa pojkvänner som är intresserade av trav! Haha. Sedan efter travet så skulle jag hem en snabbis och sen gå till Sannah för att äta middag, och så när jag kommer hem inser jag att jag har blivit utlåst. Så då var det bara att bege sig till Sannah direkt (tur att det är nära). Sen blev det en jättemysig middag som bestod av pepparsås och massa mums. Vi var sedan lagliga och hyrde(!!) en film som vi såg, "Mammut". Den var väl sådär.
När jag kom hem så hade jag och mina föräldrar en mysig stund ute på balkongen där vi åt lite choklad och hade det bra. Det känns verkligen som lugnet före stormen, om nån vecka kommer det att vara kalabalik i vårat hus. Men jag ser faktiskt fram emot det lite, känns kul att börja ett nytt stadie i livet.

Nu måste jag sova för i morgon så är det loppis för fulla muggar, vi ses där!

Ps. Vi har sålt två av de tre saker som vi satte ut på blocket igår, det är galet hur fort det går! Ds.

RSS 2.0